A sors!

Az emberek élnek, de életüket a sors alakítja! Valószínűleg helytálló ez a kifejezés és az, amit mi sorsnak hívunk bármelyik irányba képes befolyásolni az életet. Fontos kérdés ugyanakkor az, hogy lehet-e befolyásolni a sorsot? Nem tudom. Ha tudnám a választ, akkor nálam lenne bizonyára a bölcsek köve, hiszen olyan sok embernek, olyan sok mindene függ a sorstól, hogy minden bizonnyal igényelné ez a fajta tudás az imént említett „ultima materia”-t.

bölcsek-köve

De nincs nálam, így bölcs sem vagyok. Nem is akarok az lenni, hiszen bölcsnek lenni nagy felelősség. Persze mindig minden tevékenység felelősséggel jár, így az is, hogy itt írok, és ezt vélhetőleg valaki elolvassa majd. Felelősséggel tartozom azokért a szavakért, mondatokért, amelyeket megosztok másokkal. Mindenki felelősséggel tartozik a saját maga tetteiért, ámbár ezt sokan nem mindig veszik figyelembe. Vannak emberek, akik felelőtlen ígéretekkel, meggondolatlan mondatokkal tesznek tönkre életeket és alakítanak sorsokat, természetesen nem a legjobb irányba fordítva lelkek szekerének rúdját.

 

A sors kiszámíthatatlan. Bárhogyan is próbálunk kísérletet tenni arra, hogy megtervezzük, irányítsuk, nem fogjuk tudni ezt 100%-ban megtenni. Nem mondom, hogy mindig, de többnyire közbejön valami az életünkben, ami ide-oda tologatja terveinket, megváltoztatva ezzel céljainkat, illetve az ahhoz vezető utat. Ahogyan a mondás is tartja: „Ember tervez, Isten végez!” És tényleg. Milliószor millió együttható létezhet, ami akármilyen irányban megváltoztatja életünk folyását (ez lehet természetesen jó irány is) és befolyásolja ezzel sorsunkat. Hogy mit lehet tenni? Talán csak annyit, hogy következetesek maradunk terveinkhez, és állhatatos kitartással valósítjuk meg céljainkat. Lehet, hogy nem pont úgy, vagy nem azonos módon fog megszületni az eredmény, de annál még mindig jobb, mintha hagynánk magunkat pörögni az élet centrifugájában. Nem szabad beletörődni semmibe sem, küzdeni kell az álmainkért!

 

Nem szeretném a fentebbi sorok mondanivalóját leépíteni, így nem folytatom e bejegyzést. Talán pontosan annyit írtam, amennyit e témáról tudni véltem. Valószínű, hogy a végtelenségig is lehetne szőni az élet és a sors hálóját, vagyis az arról szóló mondatokat, de úgy vélem felesleges. Igazi, komoly tanáccsal nem szolgálhatok, hiszen én is tanácstalan vagyok olykor és nyilván ahány ember, annyi féle módon látja ezt a dolgot. Minden ember más, nem vagyunk egyformák. Talán ez benne a legszebb, mert minden egyes ember a saját életével, a saját sorsával olyan egyedi és megismételhetetlen egységet alkot, ami önmagában is egy csoda. Nem más ez, mint az élet csodája! Az ember is egy csoda és az élet is az!

 

Éljük meg a csodáinkat és örüljön mások életének, boldogságának! 🙂

dontes23_n

Fricy

2013, Fényeslitke

Kategória: Az ember...
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás