Az üveghegy, és ami mögötte van.

Emberek vagyunk, így előfordul, hogy gondjaink keletkeznek (az örömök mellett). Mindenkinek vannak problémái időnként. Persze nem azt mondom, hogy eget rengető nehézségekkel kell megküzdenünk nap, mint nap, de azért nem egyformán kezeljük, reagáljuk le az utunkba kerülő akadályokat. Minden ember más (szerencsére).

dontes23_nValakinek nehéz meghozni egy egyszerűnek tűnő döntést is, mert attól fél, hogy rosszul választ a lehetőségek közül és ezzel újabb nehéz helyzetet generál maga körül. Van olyan ember, akinek azonban az okoz problémát, hogy az a személy, aki közel áll hozzá (párja, partnere, barátja, stb.) túl könnyen hoz olyan döntést, ami fájdalmas az ő számára. Be kell vallani, hogy az élet nem egyszerű, sőt olykor életveszélyes is, de azért jó és szép.

Döntéseket meghozni általában nehéz feladat. Azért nehéz, mert többnyire félünk annak a súlyától, azaz a felelősségtől. Mindezeken túl, tudnunk kell megtenni ezeket, bármilyen nehéznek is tűnnek! Nem szabad azonban kapkodni sem, hiszen alaposan körül kell járni a témát, mielőtt elhatározzuk magunkat valamire. Az is igaz azonban, hogy nem lehet húzni, halasztani a végtelenségig azt a döntést, mint a rétestésztát, tehát meg kell találni a középutat. Egyszerű feladat? A fenét az, sőt nehéz, mint az ólommal megrakott pogácsás tarisznya. (Aminek egyébként semmi értelme sincs, hiszen minek raknának egy tarisznyába ólmot?) 🙂

A címben szereplő üvegheggyel egy olyan akadályt, döntési helyzetet szeretnéküveghegy szimbolizálni, ami elég nehéz ahhoz, hogy problémát okozzon az életünkben. Amin valahogyan átlátunk (igaz csak homályosan) és meg kell mászni, mert megkerülni lehetetlen. Megmászni is nehéz, de megfelelő segédeszközökkel (biztatással, bátorítással) lehetséges. Azt hiszem, ki kell mondani, hogy az üveghegy egy roppant g..i akadály az emberek életében. Nem tudod, hogy pontosan mi van mögötte, csak legfeljebb sejted. Csúszik, alig lehet rá felkapaszkodni, és ha fel is mászol, nem tudod, hogy hogyan érkezel le a túloldalán, mi is vár ott pontosan.

Az üveghegy mindenki életében jelen van, vagy lesz (egyszer biztosan). Nem tudom elképzelni azt, hogy valaki fontos döntési helyzet nélkül élje le az életét. Ez a döntés sok mindenről szólhat. Szerelemről, anyagi befektetésről, netán válásról, vagy bármiről. Bizonyos, hogy mindenkinek volt, vagy lesz ilyen kényszeredett, embert próbáló döntési helyzete életében. Amikor valaki segítségét várnánk, de nem mondhatjuk el a problémáinkat, mert lehet, hogy olyan titkot rejt a szívünk, amit más nem tudhat, vagy legalábbis nagyon csekély azoknak a kiváltságosaknak a száma, akiket engedünk a bizalmunkba férkőzni.

ChoiceNekem is volt már üveghegy az utamban, nem is egy. Nem szeretem őket! Kiszipolyozzák az ember lelkét, de meg is tudják akár betegíteni azt. Hogy aztán milyen sikerrel jutottam túl rajtuk, majd a hátralévő életemből kiderül. Volt olyan is, hogy az üveghegy csúcsáról kellett visszatérni, mert az, amit homályosan láttam ezen az oldalán, az nem volt ott a másikon, mire felértem a csúcsra. Keserves érzés, nem kívánom senkinek. Nehezen meghozott döntés után visszatérni az alapokhoz nagyon nehéz. Hónapokba is belekerül, mire fel tudja dolgozni az ember. Ha valaki ilyen akadály előtt áll, az látszik rajta. Látszik a szemén, mert az a lélek tükre.  Senki nem szereti az akadályokat. Vannak akik „ledózerolnák” ezt a hegyet, ha tudnák, de nem lehet. Ezt nem oldhatja meg az ember helyett senki más!

Jó sok zagyvaságot írtam, az tény, de talán le lehet szűrni belőle némi értelmeset is (legalábbis remélem)! Ha valakinek nem megfelelően tálaltam a mondanivalómat, megpróbálom nagyon röviden összefoglalni.

Az élet nem egyszerű (általában). Többször kerülünk életünk során olyan helyzetbe,válaszút amikor nehéz döntést (döntéseket) kell meghozni. Nagy feladat ez, felelősséggel jár. Nem oldhatja meg helyettünk senki a problémáinkat, de az igazi jó barátra mindig számíthatunk, aki „felsegít az üveghegyre”. Élj pozitívan, nyitott szívvel, barátságban és nem lesz olyan akadály előtted, amit egy jó kapcsolattal ne tudnál átlépni. Az igazi jó barát mindig barát marad, és azért van melletted, hogy segítsen akkor is, amikor úgy érzed egyedül maradtál. Segít azért, hogy majd te is segíthesd őt, ha erre szüksége lesz!

 

[Mivel „üveghegyes” videót nem találtam, elégedjetek meg a „varázshegyessel”! 😉 ]

Fricy

(Képek forrása: internet.)

Kategória: Az ember...
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás