Érzelem, ami nem játékszer!

emotionsÉrzelem. Ez egy nagyon fontos szó az emberek életében. Talán azért élünk, hogy érezzünk, és azért érzünk, mert élünk. Az érzelmek irányítják az egész életünket. A jóérzések a boldogság felé visznek, a rosszak pedig a szomorúságba. A fentiekből kiderül, hogy ez nem játék. MÁSOK ÉRZELMEIVEL NEM SZABAD JÁTSZANI! Bizonyára tudja mindenki, hiszen ha van valakinek ilyen irányú negatív tapasztalata, az egy életre megtanulta ezt. Megtanulja, de nem biztos, hogy alkalmazza is. Ha saját magáról van szó, akkor minden bizonnyal elvárja, de nem biztos, hogy másokéra is tekintettel van mindig, minden esetben.

Többféle érzelem létezik és én most mindegyikről beszélek, úgy általában. Van szerelem, szeretet, barátság és még sorolhatnám napestig, de a lényeg ugyan az mindegyikben. Tisztelni, becsülni kell a másikat, őszintének kell lenni hozzá, bizalommal kell viseltetni iránta és nem szabad visszaélni az érzelmeivel. Az ember nem egy játékszer, vagy egy rongybaba, akit kényünk, kedvünk szerint rángathatunk. Senki nem érdemli mag azt, hogy kihasználják (érzelmileg). Nem lehet egy embert elhajítani, ha megunjuk és nem is tudjuk olyan egyszerűen „felvenni”, ha ismét játszani szeretnénk a szívével. Persze vannak olyan naiv emberek, akiket többször be lehet csapni, de ez az ő szeretetéhségükből és a bizalmukból fakad, nem hibáztathatóak érte. Őkrongybaba_varras_kisbabanak_8 egyszerűen nem hiszik el, hogy a másik fél ismételten eldobja majd magától, ha megunja, vagy egy jobb „játékszert” talál.

Hogyan lehet az érzelmi csalódást elkerülni? Sehogy, legalábbis nem rajtad áll! Azért nem egyszerű dolog ez, mert az alapfelállás szerint bizalommal vagyunk a másik ember iránt. Nem tudhatjuk előre soha, hogy a másik mit tervez, vagy mit fog cselekedni. Ha meg mindenkivel szemben bizalmatlanok vagyunk, akkor szintén mérgezzük lelkünket, hiszen így nem lehet élni. Mindig a jó szándékot feltételezzük, bizakodóak vagyunk és arra vágyunk, hogy ne csapjanak be. Szóval azt gondoljuk, hogy a másik ember őszinte, nyílszívű és megbízható. Nehéz ügy, mert ha mégsem úgy alakul a két ember közötti érzelmi kapcsolat, ahogyan azt tervezzük, akkor jön a gödör, aminek az aljáról nehéz kimászni. Nincs jó tanács, talán csak a tapasztalat segíthet. Ha egyszer megégetted a szádat a forró kásával, akkor legközelebb óvatosabb leszel, nem dobod be ismét az ajkaid közé, először megfújod.

Ha az egészet össze szeretném foglalni egy-két mondatban, az így nézne ki; Az érzelem drága kincs, ne játssz vele, ne élj vele vissza, mert legközelebb te is lehetsz áldozat. Viseltess bizalommal a másik felé, de ne feledd, hogy előre nem tudhatod, mit hoz a jövő.

MÁSOK ÉRZELMEIVEL NEM SZABAD JÁTSZANI!

Ennyi lenne. Remélem nem volt nagyon unalmas, ámbár ha már itt jársz, akkor végigolvastad.

🙂

érzelem

*(Képek forrása: Internet)

Kategória: Az ember...
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás